12 POSTO PORASTA

Dobit IBM-a nadmašila očekivanja

19.10.2010 u 10:33

Bionic
Reading

Američki računalni div IBM izvijestio je da je u trećem tromjesečju ostvario neto dobit iznad očekivanja analitičara zahvaljujući nastavljenom rastu ulaganja u tehnološku infrastrukturu

Neto dobit te kompanije u trećem je tromjesečju porasla 12 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije, na 3,6 milijardi dolara.

Prihodi su istodobno uvećani tri posto na 24,3 milijarde dolara, nadmašivši očekivanja analitičara koji su u toj stavci očekivali 24,1 milijardu dolara.

U Africi, Europi i na Bliskom Istoku prihodi su smanjeni šest posto dok je u Sjevernoj i Južnoj Americi zabilježen njihov rast u visini tri posto.

'Ostvarili smo izvrsne rezultate na tržištima na kojima bilježimo rast, i to zahvaljujući kontinuitetu ulaganja u razdoblju recesije i nastavljenom razvoju infrastrukture u tim zemljama', kazao je predsjednik uprave, čelnik i izvršni direktor IBM-a Samuel Palmisano u ponedjeljak prilikom predstavljanja izvješća.

'Uvećali smo prihode u dijelovima poslovanja s hardverom, softverom i uslugama, te proširili margine i ponovno ostvarili rast dobiti po dionici, i to po dvoznamenkastim stopama', dodao je.

Kompanija je izvrsno pozicionirana za budući rast kroz ulaganja u segmente visoke vrijednosti, poput poslovne analitike, naprednih sustava i pametnih rješenja, naglasio je.