IMAGINE CUP

'Zeleni' projekt hrvatskih studenata

14.10.2010 u 13:12

Bionic
Reading

Priznanje hrvatskim studentima okupljenima u timu Think Green, koji su se natjecali na ovogodišnjem Imagine Cupu dao je i prorektor Sveučilišta u Splitu

Imagine Cup godišnje je natjecanje koje sponzorira i organizira Microsofta u kojem mladi učenici i studenti predstavljaju svoja rješenja za aktualne znanstvene i tehnološke izazove. Ove je godine Hrvatsku na Imagine Cupu predstavljao tim studenata splitskog sveučilišta. Studenti okupljeni u ekipu Think Green prvo su pobijedili na hrvatskom natjecanju Imagine Cup, a zatim su bili 12. na svjetskom natjecanju u Varšavi. Natjecalo se 68 timova iz cijelog svijeta pa je smještanje među 12 najboljih timova velika stvar.

Ovogodišnji zadatak Imagine Cupa bio je pomoć osobama s poteškoćama sluha ili vida, aktivizam i ušteda električne energije. Think Green izradio je rješenje za uzgoj hrane u kontroliranim uvjetima uz pomoć programske podrške kojom se nadziru troškovi njezina uzgoja i istovremeno kontroliraju optimalni uvjeti potrebni biljkama.

Promotivni video projekta hrvatskih studenata


Priznanje hrvatskim predstavnicima na Imagine Cupu dao je i prorektor Sveučilišta u Splitu dr. sc. Roko Andričević. Tom je prilikom izrazio ponos uspjehom studenata sa njegova sveučilišta te pozvao sve ostale studente da se sa svojim radovima i projektima uključe u Imagine Cup sljedeće godine.