Tehnologija IMAGINE CUP

'Zeleni' projekt hrvatskih studenata

  • Autor: tportal.hr
  • 14.10.2010 15:01:07
  • 14.10.2010 13:12:33

Priznanje hrvatskim studentima okupljenima u timu Think Green, koji su se natjecali na ovogodišnjem Imagine Cupu dao je i prorektor Sveučilišta u Splitu

Imagine Cup godišnje je natjecanje koje sponzorira i organizira Microsofta u kojem mladi učenici i studenti predstavljaju svoja rješenja za aktualne znanstvene i tehnološke izazove. Ove je godine Hrvatsku na Imagine Cupu predstavljao tim studenata splitskog sveučilišta. Studenti okupljeni u ekipu Think Green prvo su pobijedili na hrvatskom natjecanju Imagine Cup, a zatim su bili 12. na svjetskom natjecanju u Varšavi. Natjecalo se 68 timova iz cijelog svijeta pa je smještanje među 12 najboljih timova velika stvar.

Ovogodišnji zadatak Imagine Cupa bio je pomoć osobama s poteškoćama sluha ili vida, aktivizam i ušteda električne energije. Think Green izradio je rješenje za uzgoj hrane u kontroliranim uvjetima uz pomoć programske podrške kojom se nadziru troškovi njezina uzgoja i istovremeno kontroliraju optimalni uvjeti potrebni biljkama.

Promotivni video projekta hrvatskih studenata

Priznanje hrvatskim predstavnicima na Imagine Cupu dao je i prorektor Sveučilišta u Splitu dr. sc. Roko Andričević. Tom je prilikom izrazio ponos uspjehom studenata sa njegova sveučilišta te pozvao sve ostale studente da se sa svojim radovima i projektima uključe u Imagine Cup sljedeće godine.

www.imaginecup.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još