ISPIS IZ OBLAKA

HP predstavio pisače s tehnologijom ePrint

14.10.2010 u 09:38

Bionic
Reading

Na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Kempinski u Savudriji tvrtka Hewlett-Packard predstavila je portfelj pisača koji podržavaju HP-ovu tehnologiju ePrint. Ta tehnologija omogućuje ispis s bilo kojeg uređaja jednostavnim slanjem e-maila

Odlučite li se kupiti neki od novijih HP-ovih pisača, primjerice maleni laserski pisač u boji HP LaserJet Pro CP1025nw ili pak HP LaserJet Pro CM1415fnw Color MFP, s njima ćete dobiti jednu vrlo zanimljivu opciju: ePrint.

Riječ je o HP-ovoj tehnologiji koja omogućuje ispis s bilo kojeg uređaja: jednostavno pošaljete e-mail sa sadržajem koji želite ispisati na e-mail adresu vašeg pisača, s bilo kojeg uređaja i lokacije, i u roku nekoliko minuta vaš će pisač izbaciti rezultat.

Prisutni novinari mogli su isprobati tu tehnologiju na nekoliko novih modela pisača, uključujući ova dva koja smo spomenuli; stvar uistinu funkcionira vrlo jednostavno, pogotovo ako želite nešto ispisati s mobitela. Postoji i zaštita od neovlaštenog korištenja, u vidu ograničenja e-mail adresa s kojih je moguće slati dokumente za ispis.

Također, pisači iz serije All-in-One Officejet od ove jeseni podržavaju aplikacije za ispis, primjerice Google Docs za jednostavno skeniranje dokumenata na internet radi njihova kasnijeg ispisa ili Box.net za razmjenu i skeniranje poslovnih sadržaja preko interneta.