Tehnologija DRUŠTVENE MREŽE

Haški sud na YouTubeu i Twitteru

  • Autor: Hina
  • 1.10.2010 14:22:13
  • 1.10.2010 12:47:09

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) aktivirao je svoje službene profile na društvenim mrežama YouTube i Twitteru u sklopu napora da pridonese svojoj politici transparentnog pravosudnog procesa i da javnosti približi aktivnosti suda, priopćeno je u petak iz ICTY-a

Putem kanala YouTube Međunarodnog suda i njegovog Twittera, predstavnici sredstava javnog informiranja i šira javnost mogu pratiti aktualna suđenja i događaje u sudnicama, kao i pristupiti video arhivama.

'Ovo je još jedan povijesni korak koji je Međunarodni sud poduzeo u svojim nastojanjima da osigura veću pravosudnu transparentnost i dostupnost', izjavio je tajnik ICTY-a John Hocking.

Osim što će moći pogledati odabrane video materijale priznanja krivnje, svjedočenja i kratke dokumentarne filmove o Međunarodnom sudu i njegovom radu, korisnici na Internetu uskoro će moći vidjeti dosadašnja prva stupanja pred sud i presude. Kanal YouTube Međunarodnog suda trenutačno sadrži više od 200 video materijala na engleskom, francuskom, bošnjačkom, hrvatskom i srpskom jeziku.

Međunarodni sud trenutačno putem Twittera šalje najsvježije vijesti o najnovijim aktivnostima i događajima iz sudnica, uključujući sudske odluke i druge pravne dokumente. Planira se i da se poruke preko Twittera šalju uživo s presuda i važnih konferencija za tisak. Korisnici će isto tako dobivati ažurirane rasporede suđenja, a u slučaju promjene rasporeda i važnih vijesti, bit će odmah obaviješteni.

Ove su društvene mreže razvijene u sklopu programa Outreach Međunarodnog suda i dopunjuju informacijske usluge koje pruža internetska stranica ICTY-a i njegova Služba za medije, navodi se u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još