NE SVIĐA IM SE

IMDb zabranio film 'The Tunnel' zbog torrenta

30.09.2010 u 08:19

Bionic
Reading

Film naziva 'The Tunnel' u završnoj je fazi, no iako se brojni filmski projekti u razvoju od svojih samih početaka nalaze u bazi IMDb-a, to s ovim filmom nije slučaj

'The Tunnel' se u nekoliko segmenata prilično razlikuje od drugih filmskih projekata. Tvorci ovog hororca nisu odabrali klasične izvore financiranja filma, a jednako tako nisu odabrali ni klasične kanale njegove distribucije.

Film, naime, financiraju korisnici interneta kojima je vlasnik filma Distracted Media omogućio kupovanje pojedine sličice filma po cijeni od jednog dolara. Što se pak distribucije tiče, kompanija je kao distribucijski kanal odabrala isključivo torrent.

Kako bi dodatno promovirali filmski naslov te pospješili financiranje s korisničke strane, tvorci filma željeli su ga uvrstiti u najveću online filmsku bazu IMDb (The Internet Movie database). Nažalost, to im nije omogućeno.

Prema navodima IMDb-a, film ne udovoljava uvjete uvrštavanja u bazu jer njegovi tvorci uopće ne mogu dokazati njegovo postojanje, a nitko od ekipe koja radi na filmu još nije uvršten u bazu IMDb-a. Ipak, kako u svom otvorenom pismu IMDb-u navodi ekipa koja stoji iza filma 'The Tunnel', to nije istina te pravi razlozi leže u tome što film neće biti distribuiran kroz klasične distribucijske kanale, od kojih holivudski filmaši ubiru znatan dio kolača.

Otvoreno pismo upućeno IMDb-u možete pročitati na ovoj adresi