LOGITECHOVA STUDIJA

Seks, laži i traženje partnera preko interneta

09.02.2009 u 12:39

Bionic
Reading

Upozorenje! Pedeset i osam posto samaca u potrazi za ljubavi izloženo je lažima kod virtualnog upoznavanja

Logitechovo izvješće otkriva kako 58 posto Europljana koji upoznaju partnere preko Interneta pribjegnu prikrivanju istine u potrazi za idealnim partnerom. Ljestvicu onih razočaranih predvodi 72 posto Talijana koji su osjetili neiskrenost na vlastitoj koži pri traženju partnera preko interneta. Isto tako, 58 posto Nijemaca, 56 posto Francuza i 55 posto Britanaca priznaju da pate od iste sudbine. Najiskrenijim su se pokazali Nizozemci sa samo 48 posto onih koji prikrivaju svoje podatke kako bi se prikazali u što boljem svjetlu. Istraživanje pokazuje kako se najčešći razlog skrivanja istine odnosi na vanjski izgled, odnosno na skrivanje prekomjerne težine. No, dobra vijest za ćelave muškarce: nedostatak kose smatra se najslabijim razlogom za prigovor.

Za one koji potencijalnu vezu traže putem interneta, ključni faktor u odluci za izlazak na čvenk je vanjski izgled. Ipak, fotografije se danas digitalno obrađuju, nereprezentativne su ili pokazuju tu osobu iz nekog prijašnjeg vremena, pa stoga ne čudi da se ljudi na kraju osjećaju razočaranima prilikom upoznavanja.

Kao vodeći proizvođač web kamera, Logitech je napravio istraživanje u kojem je utvrdio koliko video poziv može pomoći u ostvarivanju čvenka u stvarnosti.
Većina Europljana (54 posto) se slaže u tome da bi uvid u fizički izgled osobe prije samog izlaska povećalo šansu za odbijanje potencijalnoga susreta. Tako 45 posto Britanaca i Nijemaca smatraju da bi time isto tako premostili lijenost i prihvatili poziv za susret. Jedan od triju Francuza i Talijana misle to isto. Četrdeset i dva posto Nijemaca i svaki treći Nizozemac i Talijan kažu kako im video poziv na internetu olakšava procijeniti izgled osobe, a time i izlazak na čvenk bez obzira na nečiju osobnost. S druge strane, osobnost je više važna Francuzima i Britancima, dok bi se 22 posto Nijemaca upustilo u seks s partnerom kojeg upoznaju preko interneta na temelju toga da ih prvo vide.