KONČAR D'22RQ

Novo Končarovo računalo brine za okoliš

29.09.2010 u 09:55

Bionic
Reading

Snažan 'sve-u-jednom' model, naziva D'22RQ, namijenjen je prije svega zahtjevnim poslovnim korisnicima. Uređaj je opremljen Intelovim procesorom s četiri jezgre, nudi pregršt računalne snage, a u sprezi s ostalim komponentama, omogućava znatnu uštedu električne energije

'Računalo D'22RQ čini optimalnu konfiguraciju za zahtjevne poslovne korisnike, vodeći pritom računa o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša, robusnosti platforme i malim dimenzijama kao imperativima današnjih informacijskih tehnologija. Tvrtkama će omogućiti uštede električne energije i svrstati ih uz bok svima koji propagiraju zelene tehnologije', naglasio je Damir Nožica, voditelj poslovne jedinice Informatička oprema, tvrtke KONČAR – Elektronika i informatika d. d.

Okosnicu računala čini moćan procesor Intel Core2 Quad Q8400, združen s četiri gigabajta radne memorije i 320 gigabajta čvrstog diska. Osim navedenoga, D'22RQ opremljen je i optičkim pogonom DVD/RW, a zaslon dijagonale 22 inča (odnosno 55 centimetara) sliku prikazuje u razlučivosti od 1.680 sa 1.050 točaka. Tu su još i čitač kartica, web-kamera i već pomalo zaboravljeni serijski priključak RS232, kao i niz USB priključaka za povezivanje s periferijom.

Računalo D'22RQ bit će dostupno po cijeni od 5.510 kuna + PDV. Ponudu računala KONČAR možete pregledati na adresi www.racunala.koncar.hr. Računalo je, kao i ostali 'sve-u-jednom' modeli ovog proizvođača, osigurano i dvogodišnjim tvorničkim jamstvom.