Tehnologija ADOBE UPOZORAVA

Nemojte instalirati lažnu zakrpu za Acrobat

  • Autor: B. R.
  • 17.9.2010 9:22:47
  • 17.9.2010 6:52:00

Nekoliko dana nakon što su iz Adobea upozorili javnost o opasnom sigurnosnom propustu u njihovom Acrobatu, na internetu se pojavila zakrpa koja ga rješava. Adobe ovoga puta upozorava da se radi o neslužbenoj nadogradnji te korisnicima nikako ne preporuča instalaciju iste

Protekli tjedni nisu bili baš bajni za tvrtku Adobe. Prije otprilike tjedan dana otkriven je sigurnosni propust u Adobe Readeru, da bi se tijekom ovog tjedna pojavio opasan sigurnosni propust u njihovom Flashu.

Da podsjetimo, Adobe je izvijestio da postoji ranjivost u Adobe Flash Playeru verzije 10.1.82.76 te svih ranijih za Windowse, Macintosh, Linux, Solaris, jednako kao i u Adobe Flash Playeru 10.1.92.10 za Android. Propustom je pogođen i Adobe Reader 9.3.4 za Windows, Macintosh te UNIX sisteme, kao i Adobe Acrobat 9.3.4 i ranije verzije za računala Windows i Macintosh.

Kako stoji u upozorenju, propust može dovesti do rušenja računalnog sustava, a potencijalno može zlonamjernicima omogućiti udaljeno preuzimanje računalnog sustava korisnika.

Sada Adobe upozorava da se pojavila zakrpa sigurnosne tvrtke RamzAfzar koja tvrtdi da rješava sigurnosne probleme u Adobeovim rješenjima, no to definitivno nije tako, upozoravaju iz kompanije Adobe. Adobe svoju službenu zakrpu najavljuje tek za 4. listupada, tako da zanemarite sve nadogradnje koje vam se nude prije tog datuma.

www.adobe.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još