GT S3030 TOBI

Stigao Samsungov mobitel za najmlađe

05.02.2009 u 06:54

Bionic
Reading

Samsung GT S3030 Tobi mobilni je telefon primarno namijenjen najmlađim članovima mobilne zajednice – školarcima i ranim adolescentima – koji zbog svoje dobi imaju specifične komunikacijske potrebe i ograničenja. Samsung je tako prvo prilikom konstruiranja uređaja odabrao ekološki prihvatljive materijale bez toksina i potencijalnih alergena te se dodatno pobrinuo za to da tijekom komunikacije ovaj uređaj emitira minimalno elektromagnetsko zračenje

Imajući u vidu činjenicu da današnja djeca odrastaju s mobilnim telefonima kao i cijelom paletom drugih tehnoloških uređaja, Samsung se potrudio s modelom GT S3030 osigurati im klizni uređaj osposobljen za niz zabavnih i inovativnih zadataka. U segmentu specifičnih inovacija Tobi dolazi s opcijama SOS Call (SOS poziv) i SOS Message (SOS poruka) koje će dječici omogućiti da u slučaju da se nađu u opasnosti i bez novca na pre-paid računu, pozovu odabranu osobu ili joj pošalju poruku, a tu je i inovacija zvana Fake Call (Lažni poziv) koja djetetu omogućuje da samo sebi uputi lažni poziv i izvuče se iz potencijalno neugodne situacije.

Samsung GT S3030 dolazi u kućištima šarenih boja (plavoj i roza boji), koje prate i odgovarajući multimedijalni sadržaji, a kako uz to dolazi i s tri zamjenske maske za stražnju stranu kućišta personalizaciji.

Samsung je Tobija opremio i četirima ključnim zabavnim alatima – MP3 playerom, kamerom od 1.3 megapiksela, MPEG4 playerom za reprodukciju video sadržaja i Java tehnologijom za igranje mobilnih igara. Sam Tobi dolazi s dvije igre – jedna je Brain Challenge, a druga popularni Tetris. Za pohranu novih sadržaja Tobi na raspolaganju ima 15 MB slobodne memorije dodatno proširive memorijskim microSD karticama do maksimalno osam GB, a tu su i posljednje inačice Bluetooth 2.0 i USB 2.0 veze za brz i jednostavan transfer datoteka s Tobija i na njega.

Samsung GT S3030 Tobi na tržište stiže ovih dana, putem Europatrade-mobilea i partnera, po cijeni od samo 899 kuna.