Tehnologija PRIORITY MAIL

Gmail razvrstava poštu po važnosti

  • Autor: G. M.
  • 31.8.2010 15:05:41
  • 31.8.2010 12:08:55

Google je pokrenuo testiranje usluge koja će korisnicima njihove usluge Gmail automatski razvrstavati elektroničku poštu po važnosti

Količina elektroničke pošte koju prima prosječni korisnik doista je velika, i to ne samo zbog neželjene pošte (spama). Ima tu i puno poruka koje korisnik želi i treba primiti, ali među njima se zagube one doista važne. Zbog toga je Google osmislio uslugu koju je nazvao Priority Inbox, a cilj joj je posebno istaknuti važnije poruke.

Nova usluga će korisniku ulazni sandučić podijeliti u tri dijela: važno i nepročitano, obilježeno zvjezdicom i sve ostalo. Važnu poštu će Google prepoznavati analizirajući kojim osobama najčešće pišete, na čije poruke najčešće odgovarate, koje poruke odmah otvarate, a pouzdat će se i u upute korisnika. Svaka poruka će dobiti male znakove plusa ili minusa kojima će korisnik sam obilježavati poruke po važnosti.

Za sada je usluga u fazi beta testiranja pa bi je mogli vidjeti samo neki od vas u svojim poštanskim sandučićima Googleove usluge Gmail. Kako će vrijeme prolaziti, tako će sve više korisnika dobivati mogućnost korištenja Priority Maila. Google kaže da bi u roku od tjedan dana svima trebali aktivirati novu uslugu.

www.gmail.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još