TOSHIBA TG01

Toshiba konkurira iPhoneu i HTC Touch HD-u

04.02.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Toshiba svojim najnovijim pametnim telefonom TG01 želi konkurirati HTC-ovom Touch HD-u pa time i iPhoneu

Toshiba je odlučila boriti se s konkurencijom sirovim brojkama. Njihov pametni telefon TG01 tanak je svega 9.9 milimetara i ima ekran dijagonale 4.1 inča. Rezolucija ekrana mu je 800 x 480 piksela. Ti podaci nam govore da je Toshibin zaslon osam posto veći od onog na Touchu HD-u i da je uređaj 21 posto tanji od tog istog HTC-a.

TG01 je baziran na operativnom sustavu Windows Mobile 6.1, kao i Touch HD. Da bi izbjegli nepraktično sučelje Windows, u Toshibi su razvili novo trodimenzionalno, slično kao i HTC sa svojim sučeljem Touch Flo. Besprijekorno izvođenje softvera trebao bi garantirati Qualcommov procesor Snapdragon takta jednog gigaherca (GHz).

HTC je poznat po dobroj opremljenosti svojih pametnih telefona pa ga Toshiba prati u stopu s prijamnikom A-GPS, WiFi adapterom, Bluetooth adapterom i HSDPA prijenosom podataka. Za sada se zna samo to da će TG01 imati digitalnu kameru, ali ne i koje će biti njezine specifikacije.

Najjača strana ovog uređaja trebao bi biti njegov veliki ekran jer Toshiba u njega namjerava ugraditi svoje tehnologije iz svijeta HD televizora kao što su dinamična gamma korekcija, kontrola pozadinske rasvjete i automatsko ugođavanje boja. TG01 će se početi prodavati u Europi na ljeto, a cijena zasad nije poznata.