Tehnologija MOBILNE TEHNOLOGIJE

Intel i Nokia istražuju zajedno

  • Autor: G. M.
  • 24.8.2010 15:34:46
  • 24.8.2010 13:47:28

Intel i Nokia su otvorili zajednički istraživački laboratorij u Ouluu u Finskoj koji bi se trebao baviti istraživanjem tehnologija vezanih uz mobilne uređaje

Intel Corporation, Nokia i Sveučilište u Ouluu službeno su otvorili Intelov i Nokijin zajednički istraživački centar. U njemu će raditi oko dvadeset i pet stručnjaka za istraživanje i razvoj, čiji će zadatak biti razvoj novih sustava za interakciju korisnika i mobilnih uređaja. Novi je laboratorij dobro usklađen s platformom otvorenog koda MeeGo, koju su nedavno predstavili Intel i Nokia.

Jedno od potencijalnih područja istraživanja su tehnologije koje bi omogućile prikaz trodimenzionalnog holograma osobe s kojom razgovarate putem telefona. Istraživači smatraju da će korisnici na takvom mobilnom sučelju osjećati povezaniji i angažiraniji nego što je to slučaj s trenutno dostupnim metodama.

Laboratorij se nalazi u centru za internetsku izvrsnost na Sveučilištu u Ouluu te će tijesno surađivati s ouluškim laboratorijima za urbani život, koji nude jedinstveno okruženje za osjetilna istraživanja, testiranja te revolucionarne tehnološke i društvene inovacije. Intelov i Nokijin zajednički istraživački centar temelji se na uspješnom modelu suradnje stručne i akademske zajednice kakva je ostvarena između laboratorija Intel Labs Barcelona i Katalonskog politehničkog sveučilišta u Španjolskoj, Intelova instituta za vizualno računalstvo i Sveučilišta Saarland u Njemačkoj ili pak laboratorija Intel Labs Berkeley i kalifornijskog Sveučilišta u Berkeleyju u SAD-u.

www.intel.com

www.nokia.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još