GUINESSOV REKORD

Novi rekord u brzini pisanja SMS poruke

23.08.2010 u 14:28

Bionic
Reading

Britanka stara 27 godina je srušila Guinessov rekord u brzini pisanja SMS poruke. U tome joj je pomogla SWYPE tehnologija pisanja na ekranu osjetljivom na dodir

Melissa Thompson iz Salforda u Velikoj Britaniji je oborila dosadašnji rekord u brzini pisanja SMS poruka. Prijašnji rekord je držao Amerikanac Franklin Page star 24 godine koji je zadanu poruku napisao za 35,53 sekunde. Melissi je trebalo za istu poruku 25,94 sekunde. Da bi uvidjeli kako zadatak nije lagan prenosimo ovdje kompletnu poruku koju pretendent na ovaj rekord mora napisati na mobilnom telefonu: 'the razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human'.

Novi rekord je postavljen na mobilnom telefonu Samsung Galaxy S. Radi se o pametnom telefonu baziranom na Android operativnom sustavu koji podržava SWYPE tehnologiju. Vjerujemo da je upravo ta tehnologija omogućila Melissi da postavi novi svjetski rekord u brzini pisanja SMS poruka.

SWYPE je tehnologija koja omogućava korisniku pisanje riječi bez podizanja prsta sa tipkovnice. Sva slova unutar riječi se pišu klizanjem prsta po tipkovnici od prvog slova do zadnjeg. Evidentno je da tehnologija odlično radi čim je Melissa gore navedenu rečenicu napisala u tako kratkom vremenu.

Moramo napomenuti da se Melissa nije posebno pripremala za obaranje rekorda već ju je prilikom posjete trgovini elektroničkih proizvoda predstavnik Samsunga pozvao da se okuša u brzini pisanja SMS poruka. Doduše Melissa nije bila ni sasvim nespremna jer sam kaže da piše oko 50 SMS poruka dnevno.