Tehnologija VPC-PD2BK

Sanyo predstavio minijaturnu džepnu kameru

  • Autor: G. M.
  • 20.8.2010 12:10:55
  • 20.8.2010 11:35:59

Poznati proizvođač elektronike Sanyo odlučio je napraviti kameru u formatu koji su popularizirale minijaturne videokamere Flip tvrtke Cisco

Sanyo je u svijetu malih videokamera već odavno proslavio svoje ime serijom proizvoda Xacti, praktičnim kamerama koje mogu poslužiti i kao fotoaparati. Uglavnom su dobavljive po prihvatljivim cijenama, nude solidnu kvalitetu snimljenog materijala, a neki modeli su i vodootporni.

Nedavno je Sanyo zaključio da nisu dovoljno jeftine i malene pa je odlučio napraviti VPC-PD2BK - kameru koja krade koncept od popularnog Flipa. Nažalost, Sanyov proizvod nema tako lako pamtljivo ime, ali će to pokušati nadoknaditi kvalitetom. Ta kamera također može snimati videozapise i fotografije, ima 3x zum objektiv te dva mikrofona za snimanje što kvalitetnijeg stereo zvuka. Mikrofoni su postavljeni na bokove uređaja koji se drži uspravno prilikom snimanja.

VPC-PD2BK snima videozapise u punoj HD razlučivosti (1080p) brzinom od 30 sličica u sekundi. Fotografije snimljene tom kamerom su rezolucije 10 megapiksela, a pri slaboj rasvjeti će pomoći bljeskalica smještena iznad objektiva. Sav snimljeni materijal se pohranjuje na SD/SDHC/SDXC memorijske kartice. Dimenzije Sanyove minijaturne kamere su 63 x 22 x 110 mm, a masa je svega 100 grama. Sanyo je najavio da će se prodavati po 170 američkih dolara.

www.sanyo.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još