tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+18
Pula
+19
Rijeka
+18
Zadar
+16
Split
+16
Dubrovnik
+21

VOZITE PAMETNIJE

Apple patentirao 'pametni bicikl'

U vrijeme tržišne utakmice, svaka inovacija prvo kreće od patenta, a pogled na novoregistrirane patente daje nam dobar uvid u proizvode koji bi se mogli pojaviti na tržištu. Sudeći prema posljednjem Appleovom patentu, uskoro bismo mogli voziti 'pametnije' bicikle

Datum objave:
6.8.2010 7:30

Zadnja izmjena:
6.8.2010 9:09

Američki patentni ured objavio je odobrenje najnovijeg Appleovog patenta. Patentirani sustav nazvan je 'Smart Bicycle System', a koristi senzore ugrađene u uređajima iPod ili iPhone za prikupljanje određenih informacija te slanje bežičnim putem na odgovarajući udaljeni sustav.

Naravno, cijeli niz dodatnih senzora mora biti ugrađen u bicikl, a sve zajedno sakuplja se na  Appleove uređaje i prikazuje na odgovarajući način.

Ovom metodom vlasnicima 'pametnih' bicikala omogućeno je mjerenje ubrzanja, duljine vožnje, intervala između vožnji, nadmorske visine, brzine vjetra pri vožnji te cijelog niza drugih podataka.

Apple je zahtjev za ovim patentom predao još u prvom kvartalu 2009, a sve detalje patenta možete pogledati na ovoj adresi.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr