Tehnologija UPOZORAVAMO!

Čuvajte se nove prevare na Facebooku

  • Autor: B. R.
  • 28.7.2010 13:38:30
  • 28.7.2010 13:06:28

Upozoravamo vas na najnoviju prevaru na Facebooku koja ima za cilj isključivo pobrati vaše osobne podatke. Ne nasjedajte i ne klikćite na objavu koja počinje sadržajem 'I am shocked!!!...'

S obzirom na megapopularnost društvene mreže Facebook, uopće nije iznenađujuće da se zlonamjernici služe upravo njom za ostvarivanje svojih prljavih planova.

Posljednje dvije prevare u nizu dolaze u obliku statusne poruke koja počinje sadržajem 'I am shocked!!!...'. Trenutačno su aktivne dvije varijante ove statusne poruke s linkom-mamcem. Jedna sadrži navodni video u kojem učitelj batinama gotovo ubija učenika, a druga u kojoj je navedeno 'I am shocked!!! I’m NEVER texting AGAIN since I found this out. Video here: http://bit.ly/c4SDyh – Worldwide scandal!'

U oba slučaja radi se o istoj stvari – prevarantima koji preko pripadajuće aplikacije na Facebooku pokušava pokupiti vaše osobne podatke, a ujedno vam na zidu ostavljaju također prevarantsku poruku.

Detalje ove prevare odlično je u priloženom video isječku objavila ekipe sigurnosne kompanije Sophos.
Ponovo upozoravamo, ne nasjedajte na prevare ove vrste. Ako ugledate sličnu objavu kod nekog od prijatelja na Facebooku, svakako ga upozorite!

I naravno, postanite fan tportala na Facebooku!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još