51 POSTO

Skok dobiti LG Displaya u drugom tromjesečju

22.07.2010 u 11:01

Bionic
Reading

Drugi proizvođač zaslona od tekućih kristala u svijetu, južnokorejski LG Display objavio je u četvrtak da mu je neto dobit u drugom tromjesečju porasla za 51 posto zahvaljujući rekordnoj prodaji i višim cijenama proizvoda

U tromjesečnom razdoblju zaključno s 30. lipnja dobit mu je iznosila 555 milijardi wona (461 milijun dolara), čime je ta tvrtka poslovala u plusu peto tromjesečje zaredom.

Prihodi su porasli za 35,2 posto na 6.450 milijardi wona, sa 4.770 milijarde u istom razdoblju lani.

Prosječna prodajna cijena kvadratnog metra isporučenih zaslona, inače standardni pokazatelj u toj industriji, iznosila je u drugom tromjesečju 863 dolara i bila je tri posto viša nego u prethodna tri mjeseca, navodi se u priopćenju tvrtke.

LG Display je u prošlom tromjesečju isporučio zaslone ukupne površine 6,45 milijuna kvadratnih metara, pet posto više nego u prethodnom tromjesečju.

U tvrtki očekuju da će ukupne isporuke u tekućem tromjesečju porasti za 11 do 15 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca. Prosječna prodajna cijena trebala bi se pak postupno smanjivati da bi se od rujna stabilizirala, navodi se u priopćenju.

Tvrtka proizvodi LCD zaslone koji se koriste u računalnim monitorima, prijenosnim računalima i mobilnim telefonima. Konkurenti su joj južnokorejski Samsung Electronics, najveći prozivođač LCD zaslona u svijetu.