15.7 MILIJARDI

Rekordni prihodi Applea u trećem tromjesečju

21.07.2010 u 10:20

Bionic
Reading

Američki tehnološki div Apple ostvario je u trećem fiskalnom tromjesečju rekordne prihode od 15,7 milijardi dolara i dobit od 3,25 milijardi dolara zahvaljujući navali kupaca na novi iPhone 4, objavila je u utorak ta kompanija

Usporedbe radi, kompanija je u istom razdoblju prošle godine ostvarila prihode od 9,73 milijarde dolara i dobit od 1,83 milijarde dolara.

U prošlom tromjesečju Apple je prodao 8,4 milijuna iPhonea, što je porast od 61 posto u odnosu na godinu ranije, ali je prodaja iPod media playera pala za devet posto na 9,41 milijuna.

Apple je također prodao 3,27 milijuna iPada u tromjesečju i 3,47 milijuna Macintosh računala, što predstavlja novi tromjesečni rekord i 33-postotno povećanje u odnosu na isto tromjesečje godinu ranije.

"To je bilo fenomenalno tromjesečje koje je premašilo naša očekivanja, uključujući najuspješnije lansiranje proizvoda u povijesti Apple-a - riječ je o iPhoneu 4", kazao je izvršni direktor Applea Steve Jobs.

"Sve ukazuje i na sjajan start iPada, a i više ljudi kupuje Mac-ova računala nego ikad prije. Nadalje, imamo u pripremi i iznenađujuće nove proizvode koje ćemo tek lansirati ove godine".