Tehnologija 1.2 MILIJARDI DOLARA

Nokia Siemens kupuje Motorolin odjel za mreže

  • Autor: Hina
  • 20.7.2010 16:05:31
  • 20.7.2010 16:02:55

Zajednička tvrtka Nokije i Siemensa Nokia Siemens Networks u ponedjeljak je objavila da za 1,2 milijardi dolara planira kupiti dio poslovanja američke tvrtke Motorola vezan za bežične mreže

Očekuje se da će sporazum biti zaključen do kraja ove godine, do kada se očekuje i dozvola regulatornih tijela, izvijestile su kompanije u zajedničkom priopćenju.

"Riječ je o uzbudljivoj akviziciji za koju vjerujem da će donijeti značajne koristi klijentima, zaposlenicima i dioničarima", kazao je izvršni direktor Nokia Siemens Networksa Rajeev Suri.

Nokia i Siemens formirali su zajednički projekt Nokia Siemens Networks 2007.

Motorolin supredsjedatelj izvršnog odbora NSN-a Greg Brown pozdravio je transakciju, ocjenjujući je "sjajnom viješću za klijente, ulagače i naše ljude".

Transakcija bi Nokia Siemens Networksu trebala omogućiti povezivanje s više od 50 operatera i ojačati njezin položaj prema China Mobileu, Clearwireu, KDDI-ju, Sprintu, Verizon Wirelessu i Vodafonu, ističe se u priopćenju.

Očekuje se premještanje oko 7.500 zaposlenih iz Motorole u Nokia Siemens Networks. Tu je uključeno osoblje odjela za istraživanje i razvoj u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini i Indiji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još