Tehnologija RIJEŠENI PROBLEMI SA SIGNALOM?

Apple nadogradio softver iPhonea na verziju 4.0.1

  • Autor: S.Š.
  • 16.7.2010 10:40:32
  • 16.7.2010 10:18:55

Nakon paklenog tjedna za Apple, u kojemu su sa svih strana padale optužbe zbog problema s antenom iPhonea 4, koja u određenim situacijama (kada prstima prekrijete donju lijevu stranicu uređaja) gubi signal, Apple je izdao nadogradnju za mobilni operativni sustav iOS, no rješava li ona čitav problem?

Novi softver za iPhone mogu već sada preuzeti svi korisnici preko iTunesa, no on ne rješava, barem ne u potpunosti, problem s iPhoneom 4.

Apple tvrdi da je njihova formula za izračun prikaza snage signala bila pogrešna, tj. da su sve verzije iPhonea dosad pokazivale prejak signal. Nova verzija softvera to ispravlja i malo drugačije grafički prikazuje crtice signala (najmanje crtice su malo uvećane).

Prema mnogim nezavisnim ispitivanjima, iPhone 4 ima vrlo stvaran problem: uhvatite li ga na pogrešan način, stvarna (a ne samo prikazana) jačina signala pada, što može dovesti do prekidanja poziva. Iako to ne predstavlja problem za veliku većinu korisnika - riječ je zapravo o sitnici koja bi bila samo fusnota da je riječ o bilo kojem drugom telefonu - Apple nije u potpunosti priznao problem i sada se mora opravdavati javnosti.

Danas će Apple napraviti posebnu konferenciju za medije na kojoj će odgovoriti na goruća pitanja u vezi s iPhoneom 4.

www.apple.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još