Tehnologija ZANIMLJIVA IDEJA

Mobitel Modu malen je i modularan

  • Autor: G. M.
  • 14.7.2010 15:15:24
  • 14.7.2010 11:50:24

Izraelski modularni mobilni telefon, najavljen prije više godina, tek je prošle godine krenuo u prodaju na matičnom tržištu, a sada je stigao i na tržište Velike Britanije

Modu je minimalistički pristup mobilnom telefonu. Radi se o uređaju veličine prosječne baterije za mobilni telefon kojem se dodatne funkcije dodaju 'oblačenjem' košuljica s dodatnim tipkama i mogućnostima. Modu može postati okvir za gledanje slika, glazbeni player, sat, stolni telefon ili mobilni telefon u različito dizajniranim oblicima.

Kućišta koja se prodaju uz Modu dopuštaju vlasnicima da imaju različite telefone bez mijenjanja samog telefona. Nažalost, zbog dugog vremena razvoja i plasiranja na tržište Modu se svojim mogućnostima ne može mjeriti s modernim mobilnim telefonima, a najveće mu je ograničenje minijaturni ekran. Pogotovo danas u doba telefona koji se uglavnom sastoje samo od ekrana.Upravo je zato tvrtka Modu taj uređaj nazvala Modu 1 i najavila razvoj modela Modu 2 koji će pratiti moderne trendove u vidu podrške za 3G prijenos podataka i imati kućišta s punim QWERTY tipkovnicama, no čini se da ćemo za ekran osjetljiv na dodir morati pričekati Modu 3.

www.mobumobile.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još