ZATVARA SE TRGOVINA

Nema više virtualnog darivanja na Facebooku

09.07.2010 u 15:21

Bionic
Reading

Facebook je objavio da zatvara svoju trgovinu virtualnim darovima od 1. kolovoza ove godine. Iz Facebooka kažu da se planiraju koncentrirati na druge projekte, pa više ne mogu održavati trgovinu

Male crteže trolova, nindži, boca i čaša prepunih raznoraznih pića više nećemo moći poklanjati putem Facebooka. Popularni društveni servis je odlučio ukinuti trgovinu poklonima počevši od 1. kolovoza ove godine. Sve dosad kupljeno i poklonjeno će ostati na profilima, ali od navedenog datuma neće biti moguće kupiti nove poklone.

Prodavanje darova na Facebooku pokrenuto je 2007. godine i bila je to prva stvar koju su korisnici Facebooka mogli kupiti i platiti pravim novcem. S obzirom na to da se radi o čistom profitu za vlasnike Facebooka, neobično je da su odustali od ove usluge. S druge strane, pozitivno je da se s društvene mreže uklanjaju sadržaji koji otežavaju snalaženje i preglednost. Facebook je korisnicima željnim kupovanja darova preporučio korištenje aplikacija poput Birthday Cards, Hallmark, Pieces of Flair ili Someecards.

www.facebook.com