LIFE IN A DAY

YouTube vas vodi na Sundance Film Festival

07.07.2010 u 15:43

Bionic
Reading

YouTube organizira ambiciozni projekt videoprikaza jednog dana u životu svojih korisnika. Svi su pozvani da doniraju videomaterijale, a na finalnom filmu će raditi neki od najpoznatijih redatelja današnjice

YouTube najavljuje projekt 'Life in a Day' u sklopu kojega moli svoje korisnike da 24. srpnja kamerom zabilježe detalje iz svog života. Mogu to biti svakodnevni događaji poput odlaska na posao, druženja s prijateljima ili snimanja zalaska sunca, a mogu biti i nesvakidašnji događaji poput vjenčanja, rastanaka ili bebinih prvih koraka.

Najbolji videoisječci će pod redateljskom palicom Kevina Macdonalda (Oscarom nagrađeni redatelj filmova 'The Last King of Scotland', 'Touching the Void' i 'One Day in September') i producentskim vodstvom Ridleyja Scotta (redatelj poznatih hitova 'Black Hawk Down', 'Gladiator', 'Robin Hood' i 'Thelma & Louise') biti pretvoreni u dokumentarnu priču o jednom danu viđenom kroz oči tisuća ljudi.

Film će biti premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 2011. godine, a svi korisnici YouTubea čiji materijali će biti korišteni u filmu bit će navedeni kao koautori filma. YouTube će među koautorima izabrati dvadesetoricu koju će dovesti na premijeru filma.