DOJMOVI ODLIČNI

iPhone 4 u rukama prvih korisnika

23.06.2010 u 13:58

Bionic
Reading

Korisnici su počeli dobivati prve primjerke novog iPhonea 4. Mnogi su nam ponudili svoje viđenje najnovijeg Appleovog pametnog telefona, a neki su ga već i rastavili da nam pokažu od čega je sastavljen

Prve reakcije na novi iPhone su vrlo pozitivne. Čini se da je Apple uspio ponuditi dovoljno novosti da u razmišljanjima korisnika koji su odlučili zamijeniti svoje 3G S modele iPhoneom 4 ne bude nimalo žaljenja. Svi su oduševljeni novim iPhoneom. Posebne pohvale su upućene novom dizajnu, odličnom ekranu s visokom rezolucijom i nevjerojatnom gustoćom piksela po inču.

Velik napredak je Apple zabilježio i na kameri ugrađenoj u iPhone. Svi znamo da je to dosada bila vjerojatno najviše zanemarena osobina Appleovih telefona. Kamera je narasla u rezoluciji do pet megapiksela, dobila bljeskalicu i radi puno kvalitetnije fotografije. Prema navodima novih vlasnika, kamera bi lako u mnogim situacijama mogla zamijeniti kompaktni fotoaparat, a po pitanju videa (720p) gotovo uvijek.

Korisnici prijavljuju i velik napredak u ugrađenoj bateriji koja je u zadnje dvije generacije (3G i 3G S) bila poprilična mana Appleovim telefonima. Na iPhoneu 4 ona je, navodno, bitno poboljšana, no ocjenama baterije ćemo više vjerovati kada prođe nekoliko dana od početka službene prodaje mobitela.

Sveukupan zaključak svih novopečenih korisnika jest da je iPhone 4 trenutno najbolji pametni telefon na tržištu. Nama preostaje jedino da sačekamo kraj ljeta kada bi iPhone 4 najvjerojatnije trebao stići u Hrvatsku, u T-Mobileovoj ponudi.