POČELA ISPORUKA

Tri ključne karakteristike iPhonea 4

21.06.2010 u 07:06

Bionic
Reading

Nova verzija Appleova iPhonea nakrcana je brojnim tehnikalijama koje ga ponovo svrstavaju u kategoriju najpoželjnijeg pametnog telefona na svijetu. Ipak, kod uređaja se bitno ističu tri ključne karakteristike

Ono što Apple iPhone 4 ističe od ostalih uređaja dostupnih na tržištu definitivno je žiroskop. Ovu karakteristiku trenutačno ne posjeduje nijedan drugi uređaj na tržištu, a ugrađivanjem žiroskopa u pametni telefon Apple ponovo utire put novoj mogućnosti uređaja ove vrste.

U kombinaciji s akcelerometrom, već prisutnim u prijašnjoj inačici iPhonea, iPhone 4 nudi napredno upravljanje aplikacijama i igrama otvarajući sasvim nove mogućnosti. Dvije spomenute tehnologije donijet će potpuno novo iskustvo pri igranju igara na mobitelu.

Druga karakteristika koju je ekipa cneta izdvojila na novom iPhoneu definitivno je tzv. 'retina' zaslon, a za koji Apple tvrdi da je bolji od bilo kojeg OLED-a, ima dijagonalu od tri i pol  inča i razlučivost 960 puta 640 pri nevjerojatnih 326 piksela po inču, s kontrastom 800:1.

Krajem prošlog tjedna procurila je i vijest da se novi iPhone isporučuje sa 512 MB RAM memorije što je znatno poboljšanje u odnosu na 256 MB u postojećem modelu.

Bilo kako bilo, brojni internetski izvori navode da su korisnici u SAD-u koji su naručili svoj primjerak novog iPhonea tijekom jučerašnjeg dana dobili obavijest da je uređaj krenuo prema njihovim domovima te da će ga neki od njih dobiti čak dan ranije od planiranog 24. lipnja.