Tehnologija LIBERALIZACIJA TRŽIŠTA

Regica.net odsad može registrirati .hr domene

  • Autor: S.Š.
  • 17.6.2010 14:48:00
  • 17.6.2010 14:11:24

Iskonova tvrtka kći Regica.net potpisala je s CARnetom ugovor o pružanju usluga registracije .hr i .com.hr domena u skladu s novim Pravilnikom o registraciji domena u Hrvatskoj koji je stupio na snagu 15. lipnja 2010, a po kojem CARnet više ne obavlja poslove registracije domena, već ih prebacuje na ovlaštene registrare

Prema novom Pravilniku registraciju vršnih domena .hr kao i domena .com.hr, njihovo produljenje te sve ostale poslove vezane uz administraciju, od sada će umjesto CARneta obavljati za to ovlašteni registrari među kojima je i Regica.net. Svi dosadašnji korisnici navedenih domena također moraju odabrati svog registrara preko kojeg će vršiti produljenje registracije te promjenu podataka.

Regica.net kao ovlašteni registrar u skladu s novim promjenama počela je prikupljati predbilježbe za vršne .hr domene čija će registracija biti moguća početkom srpnja. Točan datum odredit će CARnet, a cijene će biti objavljene uoči službenog početka registracije. Osim jedne besplatne .hr domene koja nosi naziv tvrtke, pravne osobe moći će registrirati dodatnih devet naplatnih .hr domena, a fizičke osobe i obrtnici po jednu naplatnu .hr domenu bilo kojeg naziva. Pri tome će prednost imati oni koji se prvi jave za registraciju. Predbilježbe za .hr domenu moguće je poslati na e-mail: info@regica.net.

Com.hr domene mogu se već sada registrirati putem Regice.net na internetskoj stranici www.regica.net. Cijena registracije za godinu dana iznosi 40,00 kn +PDV.

regica.net
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još