Tehnologija AR DRONE

Bespilotna letjelica za iPhone

  • Autor: G. M.
  • 16.6.2010 12:00:28
  • 16.6.2010 10:27:29

Tvrtka Parrot najavila je da će u rujnu početi prodavati malu bespilotnu letjelicu kojom će se upravljati pomoću iPhonea

Parrot, poznati proizvođač bluetooth slušalica za mobilne telefone, na ovogodišnjem je Consumer Electronic Showu u Las Vegasu pokazao minijaturnu bespilotnu letjelicu kojom se upravlja pomoću iPhonea. Četiri propelera i akcelerometre koji omogućavaju let toj letjelici kontrolira minijaturno računalo s operativnim sustavom Linux.

Pomoću WiFi veze računalo u letjelici spaja se s iPhoneom, a komande za pokretanje dolaze od iPhoneova akcelerometra. U osnovi to znači da se letjelicom, koja ima ugrađene dvije videokamere i prenosi sliku iPhoneu, upravlja pomicanjem Appleova mobilnog telefona.
Parrot

U trenutku predstavljanja držalo se da se radi o reklamnoj demonstraciji, međutim tvrtka je objavila da počinje proizvoditi letjelicu i komercijalno te da će pod imenom AR Drone stići u prodaju tijekom rujna ove godine po cijeni od 300 američkih dolara.

Zanimljivo je da je Parrot predvidio i borbenu namjenu svoje letjelice pa nudi kupovinu mekanog oklopa koji će omogućiti budućim vlasnicima da se okušaju u zračnim borbama. Oklopi će se prodavati u različitim bojama da bi piloti lakše razlikovali svoje letjelice u zraku.

www.ardrone.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još