UPRAVLJANJE IGRAMA TIJELOM

Project Natal postao Kinect

14.06.2010 u 12:42

Bionic
Reading

Kontroler za Xbox 360 koji prenosi pokrete tijela u igre, dosad poznat pod nazivom Project Natal, dobio je komercijalno ime – Kinect

Microsoft već neko vrijeme sprema kontroler za konzolu Xbox 360 koji bi pokrete tijela igrača tumačio kao komande za video igre. Projekt je nazvan Natal, a kontroler se sastoji od kamere i nekoliko senzora pokreta. Razvoj ovog kontrolera se primiče kraju te se priprema početak prodaje. Veliko predstavljanje je održano uoči najvećeg sajma industrije elektroničke zabave E3 koji se jednom godišnje održava u Los Angelesu.

Microsoft je za početak nadjenuo komercijalno ime svojem projektu pa se od danas novi kontroler zove Kinect. Početak prodaje se očekuje krajem godine, u sezoni blagdana. Tvrtka iz Redmonda nije objavila službenu cijenu Kinecta, ali se nagađa da bi mogao koštati oko 150 dolara, što je prilično skupo.

Na demonstraciji Kinecta je prikazano mnoštvo uglavnom jednostavnih igara te su najavljeni neki dogovori o proizvodnji igara s velikanima poput Disneya ili MTV-ja. U početku će se prodavati cijeli paketi igara kao što su Kinect Sports Games. Vrlo zanimljivo je sučelje za upravljanje konzolom pomoću Kinecta koje su mnogi opisali poput računala u Spielbergovom filmu 'Specijalni izvještaj'.