PRATITE OMILJENU REPKU

Google slavi početak Svjetskog prvenstva

11.06.2010 u 10:48

Bionic
Reading

Google je povodom današnjeg otvorenja Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici napravio prigodnu grafiku na naslovnoj stranici svoje tražilice i ponudio dodatke za praćenje bilo koje od reprezentacija na prvenstvu

Navikli smo da Google važnije aktualne događaje i povijesne obljetnice poprati odgovarajućom grafikom natpisa Google na tražilici. Danas umjesto natpisa stoji crtež nogometaša u igri, a klikom na crtež se dobiva pregled stranica koje se bave Svjetskim nogometnim prvenstvom.

Ono što je nama upalo u oči jest natpis ispod tipaka za pretraživanje na stranici www.google.hr. Tamo stoji 'Pratite svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu'. Budući da mi nemamo svoju reprezentaciju na SP-u, s još više zanimanja smo popratili link. Google nudi teme za promjenu izgleda stranice iGoogle i internetskog preglednika Chrome u boje bilo koje od reprezentacija na prvenstvu. Kao što svi znamo, tu nije i naša reprezentacija, pa naslovni natpis ispada malo nespretno, no vjerujemo da će nogometni fanovi pronaći reprezentaciju za koju će navijati na ovom prvenstvu i proglasiti je svojom.

Osim tema ponuđeni su i gadgeti za iGoogle i proširenje za Chrome, koji će prenositi najnovije vijesti iz Južnoafričke Republike, a pronaći ćete i link za detaljan pregled sportskih terena gdje će se prvenstvo održavati. Pregled ćete obaviti pomoću aplikacije Google Earth, a Street View omogućava detaljan uvid u stadione.