Tehnologija OBLJETNICA

400. emisija 'Radio računala' i 10. godina Racunalo.com

  • Autor: B. R.
  • 1.6.2010 14:40:07
  • 1.6.2010 11:28:13

'Radio računalo' je prva hrvatska radijska emisija o računalima, komunikacijama, internetu, poslovanju i videoigrama. Emitira se već 14 godina, još od davne 1997. godine. Kao produžena ruka emisije 2001. godine nastaje portal Racunalo.com, koji je do danas ostao jedan od najstabilnijih hrvatskih web portala ICT tematike

'Radio računalo' idejno je nastala 1996. godine, a prva pilot emisija emitirana je u proljeće 1997. godine na Županijskom radiju Varaždin. Osnovna ideja i koncepcija emisije ostala je nepromijenjena do danas - informacija, edukacija i zabava. U sat vremena emisije, koja se emitira svake subote od 14 do 15 sati na varaždinskom Radiju Aktiv (100,3 MHz), u specijaliziranim rubrikama (INFO BOX, FLASH BOX, GAME BOX, MOBILE BOX...) slušatelji mogu saznati najnovije informacije ICT svijeta (informatika, komunikacije, internet, poslovanje) te iz svijeta videoigara (PC, PS3, Wii, Xbox 360 i druge platforme). Ukoliko niste u dometu radijske frekvencije, možete slušati online streaming preko interneta (www.radio-aktiv.com).

Jubilarna 400. emisija emitirat će se 19. lipnja, na radiju Aktiv, u okviru koje će biti organizirana i bogata nagradna igra za slušatelje koja će se realizirati u radijskom eteru, te na portalu Racunalo.com.

Racunalo.com jedan je od najstarijih hrvatskih ICT web portala. Na ovoj domeni postoji još od 2001. godine, a od tada do danas se na njemu svakodnevno objavljuju najnovije informacije iz ICT svijeta u specijaliziranim rubrikama - računala, telekomunikacije, online, multimedija, poslovanje, videovijesti, edukacija, softver, zanimljivosti i brojne druge. Početkom svibnja portal je redizajniran u skladu s modernim internetskim trendovima, koji je sada pregledniji, informativniji i vizualno atraktivniji. Do kraja godine pokrenut će se još nekoliko zanimljivih specijaliziranih rubrika i sadržaja.

Proslava jubilarne 400. emisije 'Radio računala' i 10. godina rada portala Racunalo.com okrunit će se bogatom nagradnom igrom, kako bi se nagradilo vjerne posjetitelje i slušatelje. Nagradna igra trajat će od 1. lipnja pa sve do 1. rujna 2010. godine. Za sudjelovanje je dovoljno posjetiti stranice www.racunalo.com ili www.gamebox.hr.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još