Tehnologija TABLET RAČUNALA

Asus i MSI pokušavaju konkurirati iPadu

  • Autor: G. M.
  • 31.5.2010 17:17:56
  • 31.5.2010 15:14:04

Azijski proizvođači elektronike su odlučili uskočiti na vlak koji je pokrenuo Apple te su predstavili više modela svojeg viđenja tablet računala: MSI jedan, a Asus dva

Trenutno Asus predvodi s dva modela koji nose ime Eee Pad. Prvom je puno ime EP101TC i ima ekran dijagonale 10 inča, a drugom EP121 i on ima ekran dijagonale 12 inča. Manji model je baziran na Nvdijinom procesoru Tegra i trebao bi ga pokretati operativni sustav Windows Embedded Compact 7. Veći model je snažniji te baziran na Core 2 Duo CULV, Intelovom procesoru koji pokreće Windows 7. Eee Padovi će imati barem jedan USB priključak i ugrađenu web kameru. Asus tvrdi da će baterija na ovim uređajima trajati deset sati.

U prodaji bi se trebali pojaviti početkom sljedeće godine po cijeni od 399 do 499 američkih dolara. Nažalost, to je velik vremenski odmak, u kojem se svašta može dogoditi, dovoljno je samo pogledati sudbinu HP-ova Slatea kojemu se trenutno ne zna status.

Engadget

Drugi azijski proizvođač sa svojim tabletom je MSI. Njegov proizvod se zove WindPad i baziran je na procesu Nvidia Tegra 2. MSI je kao operativni sustav odabrao Android 2.1. WindPad ima ekran osjetljiv na dodir dijagonale 10 inča te jedan USB priključak i video izlaz. MSI je još uvijek neodlučan kada i da li će uopće izvesti ovaj uređaj na tržište, ali se spominje termin prije kraja godine i cijena od 399 američkih dolara.

www.msi.com.tw
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još