Tehnologija KONKURENCIJA KINDLEU

Eee Tablet je Asusova vizija e-čitača

  • Autor: G. M.
  • 1.6.2010 9:46:12
  • 31.5.2010 14:25:42

Asus je na sajmu Computex pokazao svoj elektronički čitač čiji ekran nije baziran na tehnologiji e-ink, zbog čega nudi daleko brže vrijeme odziva

Asus je nazvao elektronički čitač pomalo čudnim nazivom Eee Tablet. Naime, ne radi se o tablet računalu, već o nečem što bi se najbolje opisalo kao elektronička bilježnica. Eee Tablet je u stanju prikazivati sadržaj na svom crno-bijelom TFT LCD ekranu bez pozadinske rasvjete, ali je po njemu moguće i pisati priloženim sitlusom. Ekran ne reagira na pritisak prsta, već isključivo na stilus.

Engadget

Asus se odlučio na korištenje LCD ekrana da bi izbjegao sporo vrijeme odziva karakteristično za čitače koji koriste tehnologiju e-ink, kao što su Kindle ili iRex. Da bi smanjio umor pri čitanju, ekran nema pozadinsku rasvjetu te ga je potrebno osvijetliti kao i običan papir ili ekran e-ink. Za uređaj izložen na sajmu koji je, pretpostavljamo, još uvijek u fazi prototipa govori se da je prilično težak, ali doista brz u osvježavanju stranica. Trebao bi krenuti u prodaju u rujnu po cijeni između 199 i 299 američkih dolara.

www.asus.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još