REAKCIJA NA KRITIKE JAVNOSTI

Facebook pojednostavnio postavke privatnosti

27.05.2010 u 07:39

Bionic
Reading

Tijekom jučerašnjeg dana, predstavnici Facebooka odlučili su reagirati na kritike javnosti te su primijenili značajne promjene u postavkama privatnosti. Korisnicima je sada jednostavnije i jasnije upravljati svim postavkama svojih profila, fan stranica te im je omogućena bolja kontrola nad aplikacijama

Kako je Facebook razvijao servis, tako je rasla količina korisničkih postavki. Korisnike su najviše zabrinjavale postavke privatnosti koje su postale gotovo nemoguće za namještanje. Da zaštite svoje profile, korisnici su morali namještati 50 različitih postavki s ukupno 170 različitih opcija.

Nove promjene donijele su značajno pojednostavljenje, tako da je od sada omogućeno određivanje količine informacija koje želite dijeliti s ostatkom korisnika u samo nekoliko klikova, no korisnicima koji žele detaljniji uvid u postavke još uvijek se mogu služiti i 'starim' postavkama.

Promjene su uvedene i na fan stranicama, tako da je moguće jednostavnije namještati i njihove postavke, a sve aplikacije 'trećih strana' koje žele koristiti podatke korisničkih profila od sada za to moraju tražiti odobrenje.

Sve detalje novih postavki, koje će korisnicima biti implementirane tijekom nadolazećih dana, možete pročitati na službenom blogu kompanije