Tehnologija IPHONE APLIKACIJA NA ČEKANJU

Apple odbio Nika Titanika zbog predubokog dekoltea

  • Autor: S. Š.
  • 26.5.2010 11:01:14
  • 26.5.2010 9:28:41

Apple je i drugi put odbio iPhone aplikaciju karikaturista Nikole Plečka, poznatijeg kao Nik Titanik. Prvi put problematična je bila karikatura Barta Simpsona, a sad je aplikacija odbijena zbog prevelikih grudi Nikove Štefice

Appleova pravila za odobravanje aplikacija u iPhone App Storeu prilično su stroga, i gotovo nikakvi seksualni sadržaji nisu dozvoljeni. Problem je u tome što su kriteriji posve nejasni; na primjer, aplikacija Playboy za iPhone dozvoljena je (u njoj nema puno golotinje, ali dubokih dekoltea, bome, ima), a nacrtana (!) Štefica iz stripa Nika Titanika previše je za ćudoredni Apple.

Nik Titanik poslao nam je i e-mail u kojem mu Apple odbija aplikaciju; Apple je samo poslao crtež Štefice uz pojašnjenje da je riječ o nedozvoljenom tipu materijala.

Nažalost, Nik Titanik dijeli sudbinu mnogih malih developera kojima je aplikacija odbijena bez dobrog razloga, a s obzirom na to kako je Apple dosad rješavao ovakve situacije, vjerojatno mu nema druge nego maknuti spornu sliku ili pokriti Štefičin dekolte.

Pogledajte kako izgleda Nikova aplikacija za iPhone u videu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još