Tehnologija NOVE TEHNOLOGIJE

Savitljivi ekrani postaju stvarnost

  • Autor: G.M.
  • 22.1.2009 13:30:57
  • 22.1.2009 0:00:00

Tvrtka Polyera Corp je razvila novu vrstu tinte poluvodiča za savitljive ekrane koja bi se trebala lako nanositi i raditi uz znatne uštede energije

Novi tip tinte poseban je po tome što se radi o tekućem poluvodiču sposobnom prenositi negativni naboj. Dosad su svi takvi proizvoditi prenosili samo pozitivni naboj. Kada postoje obje tehnologije moguće ih je kombinirati i proizvesti brže, pouzdanije i štedljivije čipove. Proizvod je topiv u određenom otapalu pa se može koristiti i kao tinta na raznim savitljivim površinama.

Polyera najveću upotrebu ovog materijala vidi u RFID čipovima koji još uvijek nisu zaživjeli u masovnoj uporabi, kako se to predviđalo prije nekoliko godina. Problemi s RFID čipovima su njihova cijena i performanse. Proizvođač kaže da će se njihovi tekući poluvodiči moći ispisivati modificiranim pisačima na tanku plastiku i papir, što će izradu RFID čipova značajno pojeftiniti.

Direktor Polyera Philippe Inagaki kaže da ne bi trebalo biti problema s masovnim tiskanjem njihova proizvoda na materijalu po želji, na sličan način kako se danas tiskaju novine. Tvrtka planira ovaj proizvod nuditi na tržištu pod imenom ActivInk.

www.polyeracorp.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još