POGLEDAJTE MLADE TALENTE

2. festival fotografije

12.05.2010 u 11:24

Bionic
Reading

U suradnji s Kulturom promjene SC-a i pod generalnim sponzorstvom EPSON-a Hrvatska, drugi put priprema se Festival fotografije u izdanju Organa vida. Ovaj jednodnevni proljetni festival održat će se u subotu 15. svibnja u prostorijama Kluba SC-a

S ciljem promoviranja fotografske kulture u nas i oko nas, gdje postoji velik broj talentiranih fotografa, Organ vida organizira drugi po redu jedinstveni Festival fotografije u Zagrebu. Time se želi poduprijeti i pomoći ne samo lokalnoj, nego i cijeloj domaćoj fotografskoj sceni čija će se odabrana djela moći pokazati širokoj publici. Kako je od ove godine festival poprimio i internacionalni karakter, u postavu izložbe naći će se i neki strani autori.

Najbolje fotografije koje su odabrane na javnom natječaju za sve amaterske i profesionalne fotografe na temu 'Pokret' bit će izložene cijeli dan u prostorima Kluba SC-a, gdje će se moći vidjeti kako su pojedini talentirani fotografi doživjeli i realizirali tu temu.

Kvalitetnu izradu fotografija s postava realizirat će generalni sponzor  EPSON Hrvatska. Na samom događaju posjetitelji će moći glasati za tri najbolje fotografije koje će biti prigodno nagrađene, a najsretnije posjetitelje također će nagraditi Organ vida. Fotografije iz festivalskog postava krenut će zatim na turneju po nekim gradovima u kojima će biti izložene. Tako će u lipnju cijeli postav biti predstavljen sarajevskoj publici u galeriji ASA Art.

Odabrano je ukupno 45 fotografija kojima se predstavlja čak 32 autora, kako serijom od dvije i tri fotografije, tako i pojedinačnima.

Ovom izložbom fotografija htjela se prikazati raznolikost pristupa ovoj složenoj tematici, pri čemu se podrazumijevaju različiti senzibiliteti i osobnosti, kao i njihova različita estetska, semantička i konceptualna poimanja.

Festival fotografije možete pratiti i na našem live streamu, u subotu, 15. lipnja.

Više o svemu na www.organvida.com

RASPORED FESTIVALA

Izložba fotografija moći će se pogledati od 12h.

12:00–14:00 h – REFOTO PREDAVANJE (otvoreno predavanje)
                         Ivana Tomanović- ESTETIKA FOTOGRAFIJE
                         Milan Živković- MOTIVI U FOTOGRAFIJI
                         FOTO RADIONICA za 10 kandidata

14:00–16:00 h – CAHAYABOX / NINCHYSTYLE / Fotosvijet d.o.o

16:00–18:00 h – TOMISLAV DOLENEC: OBRADA FOTOGRAFIJE

18:00–20:00 h – EPSON: ISPIS FOTOGRAFIJA, Milan Živković: kratko predavanje o Epsonovom standardu ispisa umjetničkih fotografija Digigraphie®

20:00 – SLUŽBENO OTVORENJE IZLOŽBE, DJs MAYO & HRWO E
20:00 – 22:00 h – GLASOVANJE ZA TRI NAJBOLJE FOTOGRAFIJE S POSTAVA
22:00 h - PROGLAŠENJE POBJEDNIKA, PARTY