Tehnologija TWITTER BRZO REAGIRAO

Bug u Twitteru dopuštao da sami birate tko vas prati

Jučer je otkriven ogroman propust u Twitteru (riječ je, zapravo, o nedokumentiranoj naredbi koju je otkrio turski bloger) koji je omogućavao bilo kojem korisniku da sam izabere tko ga prati. Bug je sada ispravljen, ali postavlja se pitanje koliko još Twitter ima ovakvih rupa

Broj osoba koje vas prate na Twitteru gotovo je pa ekvivalentan virtualnoj valuti. Što vas više ljudi prati, to ste utjecajniji, vaš se glas dalje i bolje čuje, a neki od korisnika s najviše pratitelja (engl. followera) su zvijezde poput Ashtona Kutchera ili Britney Spears.

No sinoć su na jednom turskom blogu osvanule jednostavne upute kako prisiliti bilo kojeg korisnika da vas počne pratiti: jednostavno tweetajte 'accept korisničko_ime'! Ovaj bizarni propust su, naravno, odmah počele koristiti tisuće korisnika širom svijeta, dodajući pratitelje (uglavnom poznate osobe) bez njihovog znanja.

Srećom, Twitter je prilično brzo ispravio propust i ukinuo spornu, nedokumentiranu naredbu te počistio novonastale, 'ilegalno' dodane pratitelje. Dobra reakcija, no s obzirom da ovo nije prvi Twitterov problem ove vrste (bili smo već svjedoci nekoliko skandala kada su hakeri uspijevali preuzeti tuđe profile na prilično jednostavan način, a jedan je uspio doći i do Twitterovih poslovnih tajni), čini se da je samo pitanje vremena kada će osvanuti novi propust.

www.twitter.com
http://status.twitter.com/post/587210796/follow-bug-discovered-remedied
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još