Tehnologija MINI SONY

Prijenosnici VAIO P dobivaju akcelerometar

  • Autor: G. M.
  • 10.5.2010 13:48:33
  • 10.5.2010 12:04:32

Sony će svoju VAIO P seriju minijaturnih prijenosnika nadograditi akcelerometrima i površinom osjetljivom na dodir. Pored toga im slijedi i kozmetička nadogradnja

Serija P prijenosnika VAIO računala su s ekranom dijagonale osam inča što ih čini manjim od prosječnog netbooka i zapravo uređajem između netbooka i pametnog telefona. To je zaključio i Sony pa je odlučio u njih ugraditi tehnologiju koju danas koriste uglavnom pametni telefoni – akcelerometar. Korisnik na takvim računalima može scrollati tekstom naginjanjem računala gore-dolje ili za kretanje po internetskom pregledniku naprijed-natrag naginjanjem samog prijenosnika.

Površina osjetljiva na dodir (touchpad) bit će smještena s desne strane monitora i prilagođena pritiskanju palcem. Korisnik će njome moći donekle zamijeniti miš, a najbolje će funkcionirati u suradnji s akcelerometrom.

Pored dodataka za lakše upravljanje, Sony će promijeniti izgled pokrova koji bi trebao biti matiran te malo pojačati hardver računala ugradnjom nove serije procesora Atom, modela Z560 i Z530.

www.sony.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još