Sanyo predstavio nove kamkordere Xacti

Sanyo predstavio nove kamkordere Xacti

21.01.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Sanyova linija praktičnih i funkcionalnih kamkordera Xacti obogaćena je za pet novih modela, a svi snimaju HD video

Veselo obojane kamere malih dimenzija već su dugo na tržištu i omiljeni su alat video blogera. Sanyo je u nastojanju da zadrži svoju klijentelu ponudu osvježio s nekoliko HD modela među kojima ima i par inovacija. Modeli DMX-HD2000 i FH11 su prve video kamere koje snimaju progresivni FullHD (1.920 x 1.080 piksela) video brzinom od 60 sličica u sekundi. Xacti DMX-CA9 i DMX-WH1 su prve vodootporne HD video kamere na svijetu, a WH1 posjeduje i 30 x optički zoom. Peti i zadnji predstavljeni model je DMX-CG10, HD video kamera izuzetno malih dimenzija.

Primijetite da je Sanyo ponudio u seriji FullHD i vodootpornih Xactija po dva modela gotovo istih karakteristika. Razlika je u konfiguraciji kućišta. Navikli smo na Xacti uspravne konfiguracije, ali od sada će se prodavati i Xacti modeli klasičnog dizajna kamkordera.

Sve kamere snimaju video u MPEG-4 AVC/H.264 formatu koji danas bez problema prepoznaje i obrađuje većina softvera za video obradu. Prvi model koji će se pojaviti u prodaji je DMX-HD2000, i to 6. veljače, a preostala četiri modela će krenuti u prodaju prije travnja. Cijene za sada nisu poznate, no kamere Xacti su poznate po povoljnim cijenama za ono što nude, pa očekujemo isto i s ovim modelima.