Tehnologija INTERNETSKA ARHEOLOGIJA

Je li stara karta Varaždina preteča Google Mapsa?

  • Autor: S.Š.
  • 29.4.2010 12:04:46
  • 29.4.2010 10:54:14

Kad kažemo da se nešto dogodilo 2000. godine, to i ne zvuči tako davno, no u internetskim relacijama to je kameno doba. Zato je prilično nevjerojatno da je Varaždin te godine imao interaktivnu kartu sličnu Google Mapsu. Otkrili su to i Amerikanci koji su posvetili prilog na floridskoj TV postaji CC 97 upravo toj stranici

Kako piše portal eVarazdin.hr, Palm Breeze Cafe je edukativna emisija koju možete pratiti na YouTubeu, a emitira se na američkom Education Networku, točnije floridskoj TV postaji CC 97.

Voditelji emisije Kim Cavanaugh i Lee Keller jedan su prilog nedavno posvetili interaktivnoj karti grada Varaždina, Varaždin 2000. Nisu se puno bavili zemljopisom (Varaždin je opisan kao 'grad negdje u Europi'), no nahvalili su stranicu koja je pet godina prije pojave Google Mapsa nudila kartu Varaždina s imenima ulicama, podacima o pojedinim građevinama i mogućnošću zumiranja.

Stranica je napravljena u Flashu i još je uvijek online, tako da i sami možete pogledati kako je to izgledalo 2000. Moramo priznati da priče o preteči Google Mapsa nisu pretjerane; i nas je začudila kvaliteta stranice koja i za današnje standarde izgleda dobro, a radi upravo nevjerojatno brzo.

http://www.2000.varazdin.com/

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još