FRONTLINE PARTNERSHIP

HP i Microsoft unapređuju poslovnu produktivnost

23.04.2010 u 11:08

Bionic
Reading

Na posljednjoj konferenciji za novinare na ovogodišnjim WinDaysima, koji su se održavali u Rovinju od 19. do 23. travnja, tvrtke HP i Microsoft najavile su sporazum o ulaganju 250 milijuna dolara u svrhu pojednostavljenja tehnološkog okruženja za tvrtke svih veličina

Microsoft i Hewlett-Packard planiraju ova sredstva uložiti u nova rješenja koja će biti izgrađena na modelu 'infrastruktura do primjene' sljedeće generacije, unaprijediti 'cloud computing' ubrzavajući implementaciju aplikacija te ukloniti kompleksnosti upravljanja IT-om i automatizirati postojeće ručne procese radi smanjenja ukupnih troškova.

Sporazum predstavlja najobuhvatniju integraciju tehnoloških rješenja do sada – od infrastrukture do primjene – namijenjenih značajnim poboljšanjima iskustva korisnika za razvoj, uvođenje i upravljanje IT okruženjima.

Ovim strateškim partnerstvom, HP i Microsoft surađivat će na tehničkim smjernicama za uređaje za upravljanje podacima, konvergiranim, gotovim rješenjima, sveobuhvatnim mogućnostima virtualizacije i integriranim alatima za upravljanje.

Ova rješenja isporučivat će se kroz tehnološki najnaprednije prodajne i partnerske mreže, a pružat će, kako tvrde u HP-u i Microsoftu, povećanu poslovnu učinkovitost te poboljšane performanse i pouzdanost aplikacija te dostupnost nekih od vodećih poslovnih aplikacija, uključujući Microsoft Exchange Server i Microsoft SQL Server, kroz stvaranje optimiziranog 'strojnog' okruženja. Ova rješenja omogućit će i poboljšan rad kroz integrirane, interoperabilne alate za virtualizaciju i upravljanje koji omogućuju automatsko pripremanje, upravljanje te neprekidno ugođavanje tehnoloških okruženja.

www.hp.com
www.microsoft.com