Tehnologija WINDAYS 2010

Poslovnjaci i modni prijenosnik iz HP-a

WinDaysi teško mogu proći bez barem jedne prezentacije tvrtke Hewlett-Packard. Ove godine predstavljena je nova serija poslovnih prijenosnika ProBook, prvi laserski pisači 'plug and print' na tržištu te modni prijenosnik namijenjen prvenstveno nježnijem spolu

HP je na presici predstavio osvježenu seriju prijenosnika ProBook S, koja spada u donji segment njihovih prijenosnika namijenjenih poslovnim korisnicima. Riječ je o modelima HP ProBook 4320s, koji ima dijagonalu zaslona 13,3 inča, HP ProBook 4520s, koji ima dijagonalu 15,6 inča, a najveći, 4720s, ima dijagonalu zaslona 17,3 inča.

Cijene kreću od 3.999 kuna, a od mogućnosti tu su Intelovi procesori Core i3 te i5, odabir između integrirane Intelove grafike i ATI Mobility Radeon HD 4350 grafičkog rješenja te zaslona s pozadinskim LED osvjetljenjem. HP se također hvali naprednim sustavom 'power managementa', koji omogućuje dulji rad baterije, a tu je i tipkovnica otporna na polijevanje te zaštita tvrdog diska od padova i udaraca 3D DriveGuard.

S.Š.

Posve drugom tipu korisnika namijenjen je HP Mini 210 Vivienne Tam Edition, netbook čiji leptirasti izgled potpisuje poznata dizajnerica. Po karakteristikama riječ je o nešto jačem netbooku, težine 1,22 kilograma, sa 2 GB radne memorije i 320 GB diska te Windowsima 7 Premium, a cijena će mu biti oko 3500 kuna. Jedna od zanimljivosti vezanih uz ovaj model jest aplikacija koja simulira ogledalo uz pomoć ugrađene kamere, a idealna je, kako kaže Igor Fiolić iz HP-a, za popravljanje šminke i slične aktivnosti.

Na kraju, predstavljena je i nova serija mono laserskih pisača - modeli HP LaserJet PRO M1130/M1210 te HP LaserJet Pro P1566/P1606dn - koji su opremljeni tehnologijom 'plug and print', što znači da korisnici mogu početi s ispisom za dvije minute nakon spajanja pisača USB kabelom s računalom, bez ikakvog instalacijskog CD-a.

www.hp.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još