APLICENTAR

Brzo i lako do mobilnih aplikacija

22.04.2010 u 10:08

Bionic
Reading

T-HT je na konferenciji WinDays pokrenuo prvi domaći centar za mobilne aplikacije pod nazivom Aplicentar. U sklopu ove najave pokrenut je i natječaj za najbolju mobilnu aplikaciju pod nazivom Budi KreaTivan s ukupnim fondom nagrada od 182.000 kuna

S pojavom nove generacije pametnih telefona kao što je iPhone, porasla je i popularnost mobilnih aplikacija, a s tom popularnošću došao je do izražaja i novi, lakši način pronalaska i instalacije tih aplikacija pomoću specijaliziranih 'dućana' za aplikacije, koje danas podržavaju sve mobilne platforme.

Kako bi svojim korisnicima omogućio lakši pronalazak najboljih mobilnih aplikacija te potaknuo domaće developere na razvoj kvalitetnih aplikacija, T-HT je pokrenuo svoj dućan mobilnih aplikacija pod nazivom ApliCentar.

Proces instalacije je izrazito jednostavan: izaberete aplikaciju iz kataloga, upišete svoj broj mobitela, nakon čega ćete dobiti SMS poruku s daljnjim uputama koje su, opet, krajnje jednostavne. Podržane su sve veće mobilne platforme, uključujući iPhone, Android i BlackBerry, a nove aplikacije će se svakodnevno dodavati u ApliCentar. Ideja nije, kako tvrdi Voditelj grupe za tehnološki razvoj i inovacije u T-HT-u Goran Krajnović, da tu budu na tisuće aplikacija, već da se korisnicima predstave one najbolje i najkorištenije.



Istovremeno je pokrenut i natječaj za izradu najbolje mobilne aplikacije pod nazivom Budi kreaTivan. Natječaj je podijeljen u tri kategorije; u kategoriji Prototip Aplikacije developeri će morati poslati gotove, funkcionalne aplikacije, a nagrada za prvo mjesto iznosi 98.000 kuna. Ostale dvije kategorije, Koncept aplikacije i Pogled u budućnost, zanimljive su po tome što nije potrebno poslati gotovu aplikaciju, već samo razrađeni koncept aplikacije. Također valja naglasiti da će i aplikacije koje ne osvoje nagradu kandidirati da budu uvrštene u ApliCentar, tako da se developere maksimalno nagradi za uloženi trud.

Natječaj kreće 23. travnja; prijavljene radove ocjenjivat će stručni žiri T-HT-a, a mogu se poslati do 18. kolovoza 2010. godine.

aplicentar.tportal.hr