IMPRESIVNE BROJKE

Skype ima 560 milijuna registriranih korisnika

21.04.2010 u 06:22

Bionic
Reading

Otkako je ponovo počeo poslovati kao samostalna kompanija, Skype nije objavio neke statističke podatke o korištenju, a što je bila uobičajena tromjesečna praksa dok je bio pod kapom eBaya. Ipak, predstavnici kompanije tijekom jučerašnjega dana objavili su nešto podataka

U San Franciscou se upravo održava konferencija eComm. Kao jedan od njezinih glavnih sponzora našao se i Skype, a predstavnik kompanije, tehnološki strateg Jonathan Rosenberg, odlučio je s prisutnima podijeliti neke prilično impresivne brojke o korištenju Skypea.

Skype je u posljednjem kvartalu prošle godine svojoj bazi korisnika pridodao njih 39 milijuna čime se ukupna brojka registriranih korisnika popela na 560 milijuna. Tijekom posljednja tri mjeseca 2009, korisnici su međusobno razgovarali ukupno 36,1 milijardu minuta, a od početka postojanja servisa 2003. korisnici su ukupno međusobno razgovarali 250 milijardi minuta.

Od ukupnog broja međunarodnih telefonskih poziva, udio poziva preko Skypea tijekom 2009. iznosio je 12 posto, a što je porast od 50 posto u odnosu na podatke iz 2008. godine.

Čini se da će ova godina biti još uspješnija za predstavnike Skypea, a najveći broj istovremeno spojenih korisnika iznosi impresivnih 23 milijuna.