Tehnologija VELIK KORAK NAPRIJED

Microsoft Hrvatska predstavio Windows Phone 7

Na konferenciji WinDays koja se ovih dana održava u Rovinju Microsoft je predstavio svoju nadolazeću platformu Windows Phone 7, ali nažalost prototip uređaja zasnovan na njoj nije stigao zbog sveprisutnog vulkanskog pepela

Microsoft je (priznaju to danas već, iako nevoljko, i sami) izgubio na stotine tisuća korisnika svoje platforme Windows Mobile jer se nije na vrijeme prilagodio novim tržišnim zahtjevima koje su nametnuli iPhone i Android.

Ipak, bolje ikad nego nikad. Nakon međufaze nazvane Windows Mobile 6.5, na kojoj je zasnovan relativno malen broj uređaja, Microsoft užurbano radi na novoj mobilnoj platformi nazvanoj Windows Phone 7.

Riječ je (srećom) o radikalnoj promjeni filozofije. Microsoftov stručnjak Ratko Mutavdžić detaljno je predstavio novu platformu, koja donosi posve nov vizualni izgled nazvan Metro, trgovinu aplikacija Marketplace i puno bolju podršku za velike zaslone osjetljive na dodir. Posebno je impresivan vizualni izgled softvera Windows Phone 7, koji je zasnovan na blokovima (eng. tile) i tzv. panoramskom pogledu koji omogućuje prikaz veće površine na zaslonu telefona pomicanjem ulijevo ili udesno.

Nažalost, demo uređaj nije stigao zbog otkazanih letova uslijed erupcije vulkana na Islandu, pa nismo imali prilike isprobati kako sve to radi u praksi, stoga ćemo se za takav tip demonstracije ipak morati malo strpjeti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još