IT KONFERENCIJA U ROVINJU

Otvoreni deseti WinDaysi

19.04.2010 u 14:50

Bionic
Reading

Nakon devet godina u Opatiji, Microsoftova konferencija WinDays preselila je za desetu obljetnicu u Rovinj. WinDaysi su ove godine podijeljeni na tehnološki i poslovni dio, trajat će pet dana i okupiti više od 1500 stručnjaka s područja IT i komunikacijskih tehnologija

Današnje otvaranje odnosi se, tako, samo na tehnološki dio konferencije, WinDays Technology, koji traje do četvrtka, nakon čega će ga zamijeniti WinDays Business, koji traje dva dana - četvrtak i petak.

Tijekom konferencije posjetitelji će moći prisustvovati na više od 130 predavanja, a očekuje se i predstavljanje mnogih Microsoftovih proizvoda koji tek dolaze u Hrvatsku. Među njima su Microsoftov razvojni alat Visual Studio 2010, nove verzije alata iz Microsoftovog uredskog paketa Office 2010 te Project 2010, Visio 2010 i SharePoint Server 2010.

Na otvaranju je direktor konferencije Marko Makovac predstavio program ovogodišnjih WinDaysa. 'Za većinu je tvrtki glavni cilj u vrijeme recesije učiniti poslovanje jeftinijim i efikasnijim, no to moraju učiniti tako da svojem poslovanju ne naštete i da izlazak iz krize dočekaju kao inovativne, kreativne i konkurentne tvrtke. Na ovogodišnjoj konferenciji WinDays želimo pokazati da ove dvije želje – želja za uštedama i optimizacijom troškova te želja za rastom i razvojem – ne moraju nužno biti u sukobu. Nove informatičke tehnologije, poput 'cloud' usluga, virtualizacija i novosti u serverskoj infrastrukturi, uspijevaju ispuniti upravo navedene ciljeve i omogućiti bolje korištenje postojeće infrastrukture', rekao je Makovac.

Microsoft Hrvatska na otvaranju je nagradio najbolja softverska rješenja svojih partnera. Nagradu za najnaprednije tehnološko rješenje dobila je tvrtka Ekobit; tvrtka Acceleratio dobila je nagradu za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću; najveću poslovnu vrijednost za male tvrtke ima rješenje tvrtke Citus; najinovativnijim je proglašeno rješenje tvrtke Croatives, a Bernard Katić je dobio posebnu nagradu zajednice za doprinos.