NOVA GENERACIJA

Adobe predstavio Creative Suite 5

12.04.2010 u 13:25

Bionic
Reading

Tvrtka Adobe predstavila je Adobe Creative Suite 5, paket programa za kreativne profesionalce koji uključuje Photoshop, Illustrator, InDesign i Premiere Pro

Adobe je prije nekoliko godina sve svoje aplikacije integrirao u proizvod nazvan Creative Suite. Neke od najpoznatijih aplikacija koje Adobe proizvodi i koje čine Creative Suite su Photoshop, InDesign, Premiere, Flash, Acrobat i Dreamweaver. Proizvođač posebno izdvaja mogućnost kreiranja sadržaja za novi Flash Player 10.1 i Adobe AIR 2 te izvornu podršku za 64-bitne operativne sisteme. Creative Suite je u petom izdanju dobio sposobnost sakupljanja, analiziranja i pohrane podataka koje generiraju web stranice i drugi izvori, što ostvaruje pomoću tehnologije Omniture.

Osim na razini paketa, značajne nadogradnje su doživjele i pojedine aplikacije. Izdvajamo tek neke značajnije. Photoshop je dobio napredni sustav otkrivanja rubova u slikama i fotografijama nazvan Truer Edge. U InDesignu CS5 je značajno nadograđena mogućnost digitalnog izdavaštva boljom podrškom za elektroničke čitače i izradom interaktivnih dokumenata. Novi Premiere koristi Nvidijine grafičke ubrzivače za brži rad s videom visoke razlučivosti. Dreamweaver u novoj verziji podržava popularni softver za upravljanje sadržajem na web stranici kao što je WordPress, Drupal ili Joomla!

Creative Suite 5 bi trebao krenuti u prodaju u sljedećih 30 dana u različitim verzijama, koje će korisnici kupovati prema svojim potrebama. Oni koji nemaju potrebe za svih 15 aplikacija u paketu moći će kupiti posebno prilagođene pakete za dizajnere ili one prilagođene izradi web sadržaja.

www.adobe.com/products/creativesuite/