SUKOB IDEJA

Fight Club: iPhone protiv BlackBerryja

08.04.2010 u 10:01

Bionic
Reading

U Zagrebu će se 18. travnja u 18 sati u Teatru Exit po prvi put održati Fight Club u organizaciji hrvatske udruge web developera CROWD. Fight Club je nastao na osnovi ideje Lili Rodić kao projekt koji će pomoći u promociji internetske kulture i novih medija, odnosno tehnologija, s ciljem da na periodičnim događanjima educira, ali i zabavi široku javnost. Fight Club je zamišljen kao sukob ideja, proizvoda, tehnologija, proizvođača iz slične ili iste niše koje će zastupati borci podijeljeni u dva ili više tabora

Na svakom Fight Clubu predstavnici dviju suprotstavljenih grupa (vrsni poznavatelji materije) i moderator (osoba iz javnog života, po mogućnosti neodlučna u dvoboju) vode verbalni dvoboj.

Ana Keglović Horvat, dopredsjednica CROWD-a, kaže: 'Timove na Fight Clubu čine od dva do četiri borca iz redova obožavatelja uređaja, predstavnika proizvođača, osoba iz javnog života, ali i osoba koje su samo obični korisnici. Očekujemo da će članovi timova prezentirati svoja znanja i iskustva u korištenju uređaja na zanimljiv i zabavan način te potaknuti publiku na sudjelovanje. Članove oba tima predstavit ćemo tijekom idućeg tjedna na našim web stranicama kratkim prikazom njihovih osobnosti i preferenci u izboru mobilnog uređaja.'

Publika u dvorani podijeljena je u tri sektora: dva za pobornike suprotstavljenih strana i treći neodlučni, a po okončanju Fighta prebrojavat će se konvertiti. Publici je omogućeno sudjelovanje, navijanje, gađanje stres lopticama, izigravanje tribunala preko megafona i sve ostalo što moderator dozvoli.

Fight Club će posjetiteljima prikazivati pozitivne i negativne strane zastupljenih tehnologija ili stavova te im dati pogodnost da isprobaju tehnologije ili proizvode o kojima se tom prilikom raspravlja. Posebno se stavlja naglasak na atraktivnost govornika i stvaranja show programa u kazalištu (scenografija, light show, razglas, režija...). Čitav događaj popratit će videostream na internetu te twitter wall (Wall of Silver) CROWD-ovca Domagoja Pavlešića.

Predviđeno trajanje događaja je tri, četiri sata, uz pauzu, a učestalost po jedno natjecanje svaka dva-tri mjeseca, odnosno četiri godišnje. Idući Fight Clubovi bit će vezani uz druge događaje koje organizira ili suorganizira CROWD i bit će obogaćeni gostovanjima eminentnih stručnjaka. Fight Club će stalno biti prisutan kroz društvene mreže, aktivnosti na web stranicama udruge i objave za medije CROWD-a.

Prvi Fight Club, koji se održava 18. travnja, sukobit će obožavatelje dva najpoznatija smartphone uređaja današnjice te stoga nosi naziv iPhone vs. BlackBerry. Imena članova suprotstavljenih tabora bit će objavljena idućih dana na stranicama organizatora www.crowd.com.hr.

Rok za prijavu posjetitelja je 17. travnja, a ukoliko se broj prijavljenih ranije popuni on će se skratiti zbog ograničenog broja posjetitelja u dvorani. Obrazac za prijavu nalazi se na web stranici www.crowd.com.hr. CROWD se obvezuje na zaštitu tajnosti podataka prijavljenih osoba.