IGRAO DVA I POL DANA

Srušio 27 godina stari rekord u igri Asteroids

07.04.2010 u 11:53

Bionic
Reading

John McAllister je vlasnik novog rekorda u legendarnoj igri Asteroids. Da bi postigao 41.338.740 bodova trebalo mu je 58 sati neprekidnog igranja, a ovim postignućem srušio je rekord star 27 godina

Ovakvi rekordi događaju se prilično rijetko, a pogotovo je to slučaj kod igre Asteroids jer je potrebno igrati nekoliko dana bez prestanka da biste oborili takvo postignuće. Prije McAllistera, rekord u Asteroidsima držao je petnaestogodišnji Scott Safran, koji je 14. studenog 1982 igrao tri dana u komadu.

Za razliku od mnogih drugih igara iz tog vremena, Asteroids nije toliko težak, već je problem jednostavno ne zaspati. Da bi srušio rekord, McAllister je imao taktiku skupljanja dodatnih života, što bi mu dalo malo vremena da nešto pojede ili protegne noge.

Legendarne stare igre s konzola kao što su Asteroids, Donkey Kong i Pacman još se uvijek aktivno igraju, a rekordi se uredno prate na stranici www.twingalaxies.com. Za fascinantan uvid u taj svijet predlažemo da negdje nabavite sjajni dokumentarac 'The King of Kong' u kojem možete vidjeti dva ljuta rivala koji pokušavaju jedan drugog prestići u igri Donkey Kong.