MIŠ LOGITECH G500

Evolucija Logitechova klasičnog dizajna

26.03.2010 u 11:13

Bionic
Reading

Logitech nudi igračima miševe dva različita dizajna. Novi G9x ima sasvim izmijenjenu ergonomiju u odnosu na klasični izgled i kao takav se možda neće svidjeti korisnicima naviklim na uspješan dizajn modela MX500. Za njih je napravljen G500

Logitechova ponuda računalne periferije posebno napravljene da odgovara zahtjevima igrača nosi slovo G u imenu. U nekoliko godina, koliko postoje na tržištu, ti proizvodi su se snažno etablirali među igračima, a to posebno može reći za miševe. Nažalost, miševi visokih performansi nose istu takvu cijenu. Serija G nema puno različitih modela, a razlog tome je vrlo uspješan ergonomski dizajn, kvaliteta izrade i visoke performanse svih proizvoda.

Ergonomske promjene su prvi put napravljene na miševima G9 koji su sada vrhunac ponude, ali Logitech misli i na korisnike kojima se više sviđa stari dizajn, a model G500 namijenjen je njima. U odnosu na stariji G5, primijetili smo da je tijelo miša nešto kraće, a dio na koji naliježe sredina dlana nešto izraženiji. Zbog te sitne modifikacije miš još čvršće sjeda u ruku. Bočne stranice su prekrivene plastikom grube teksture, što je daleko bolje rješenje nego gumirane obloge na starijem modelu G5, a tekstura je vrlo slična onoj kakvu ima manje i grublje kućište modela G9.

Tipke za promjenu rezolucije miša su postavljene pored kažiprsta i na tom mjestu ih je gotovo nemoguće pritisnuti slučajno. Iznad kotačića se nalazi tipka za isključivanje i uključivanje super scrolla, što je daleko praktičnije rješenje nego tipka na donjoj strani miša, kao što je to slučaj s modelom G9.

I G500 ima sustav utega kojim se može promijeniti masa miša, ali i balans kombiniranjem utega različite mase. Utezi su identični onima s modela G5, kao i sustav umetanja s donje strane kućišta.

Specifikacije miša su istovjetne onima s modela G9x. Rezolucija mu je od 200 do 5700 točaka po inču, maksimalna akceleracija 30G, a maksimalna brzina očitavanja pozicije 4,19 metara u sekundi. Cijena mu je bitno niža od one modela G9x, što je dobra vijest za ljubitelje ovog dizajna Logitechovih miševa.

Miš je ustupio: Logitech
Cijena: 430 kuna
www.logitech.com